14.11.2011

Teeme lihtsa vaevaga pitsat
















Nüansid ja nipid

Esiteks koostisest.
„Rakvere keedusalaamit“ ei kasuta ma juhuslikult. Sellel on spetsiifiline maitse, mis võibolla peletab seda salaamit „toorelt“ söömast – kuid pitsa jaoks on see just õige mant. Plussiks on ka keedusalaami odavus.
Juustud. Kui te ei taha riskida hirmsoolase pitsa valmistamisega siis tasub juustude soolasisaldust jälgida. Võibolla oleks maitsvam kasutada ainult sinihallitusjuustu – kuid liigse soolasuse pärast ei soovita seda teha. Ise kasutan „Atleet Light“ ja „Dorblu“ 50/50 segu.
Ananass. Sellega on nii, et mõnele tõepoolest meeldib soolasem kraam. Siis võib ananassi asendada marineeritud või hapukurgiga. ( parem juba nii, kui et laduda pitsasse täisports soolast juustu). Ananassitükid 

13.11.2011 Tallinn – Vasalemma – Madise – Suurküla – Madise – Tallinn


Guido, Sveta, Vallik. Ilm oli sombune + 8
Väljasõit umbes kella kahe paiku pärastlõunal.
Esimeseks jalutamiskohaks valisime Vasalemma mõisapargi. Väike, esialgse planeeringu kaotanud park  ja neogooti stiilis uhke mõisahoone. Pargiservas jõe kaldal osaliselt lagunenud vanad väravad.
Järgmiseks peatuskohaks sai Padise mõisa ja kloostrivaremete ümbrus. Oleme siin sageli käinud kuid nii mahajäetuna me seda kohta veel näinud ei ole.
Kloostri ümbruses käivad vaatamata hilissügisele veel väljakaevamised. Kümneid väikseid kaevandeid siin ja seal – kuid ei ühtki hingelist.
Loodan, et neid kaevandeid ei jäeta niimoodi lihtsalt avatuna talvele jalgu.